Problem z elektryką - zanik napięcia i kasujące się liczniki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mich83
    Classic
    • 2009
    • 5

Hahaha ja już dziś rano używałem łopaty aby się wydostać z parkingu osiedlowego Przejechał przez parking mały pług i usypał wzdłuż mojego auta małą górkę śniegu przez którą nie dało się przejechać :? A tak wogóle to teraz w czwartek tj 19.02 jest spocik w Czeladzi tak?

Evil jeśli można spytać,to w jakim kolorze masz samochód??
  • plaga69
    Classic
    • 2008
    • 18

Witam!
    Czy może ktos z Was miał problem z elektroniką w Waszych Octawkach? Mam nowe auto 6 tys. przebiegu i zaczęły sie dziać dziwne rzeczy. Najpierw zauważyłem ze dwa razy, że sam z siebie zresetował się liczniki przebiegu ( 1 i 2) i czas jazdy dzienny i wszystkie inne liczniki. Stało się to w momencie odpalania auta po postaoju. Dzisiaj natomista do tego wszystkiego dołączył całkowity brak zasilania po włożeniu kluczyka do stacyjki. Samochód otworzyłem z pilota, wsiadłem przekręciłem kluczyk i nic. Wyglądało to tak, jak by odłaczony był akumulator. Żadna kontrolka się nie swieciła, nic kompletnie. Wyświetlacz komputera też był zupełnie ciemny. Po kilku próbach przekręcenia stacyjki i otworzeniu drzwi i ponownej próbie kilkakrotnego zazbrojenia i rozbrojenia alarmu wszystko wróciło do normy. Tylko zresetowane były wszystkie liczniki (oprócz licznika kilometrów) i zresetowany był zegar. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
    plaga69
    Octavia II 2.0TDI Elegance + DSG +Xenon

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez plaga69
      Najpierw zauważyłem ze dwa razy, że sam z siebie zresetował się liczniki przebiegu ( 1 i 2) i czas jazdy dzienny i wszystkie inne liczniki. Stało się to w momencie odpalania auta po postaoju.
      Spadek napiecia w instalacji.

Zamieszczone przez plaga69
      Dzisiaj natomista do tego wszystkiego dołączył całkowity brak zasilania po włożeniu kluczyka do stacyjki.
      j.w.

Jak auto jest nowe udac sie do ASO, bo bardzo mozliwe, ze zalozony alarm zjada duzo pradu. Zakladam, ze radio jest fabryczne i zadne zestawy do telefonu, sprzet audio, CB nie jest podlaczony na noc na stale.

Byly takie problemy na forum, ze auta kilku miesieczne mialy wymieniane akumulatory, bo fabryczne byly uszkodzone.

Auto jezdzi codziennie, czy jest jezdzone sporadycznie i na jakich trasach 2-5-10-50 i wiecej km??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• pawelski
        Drive
        • 2006
        • 74
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

zacznij od najprostszej rzeczy - sprawdź, czy któraś z klem na akumulatorze nie jest luźna
        była octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
        a teraz... znowu octa ;-)

Komentarz

• plaga69
          Classic
          • 2008
          • 18

Witam!
          Problem został rozwiązany po kolejnym problemie z odpaleniem auta. Sprawa jednak była banalna jak sugerowali koledzy. Dokładnie odkręcona była klema na akumulatorze. Dobrze to swiadczy o serwisie, w którym odbierany był samochód. Ciekawe jak oni tam wykonali przegląd zerowy do którego sa zobligowani.
          plaga69
          Octavia II 2.0TDI Elegance + DSG +Xenon

Komentarz

Pracuję...